ANADOLU'NUN YÜKSELEN GÜCÜ KAYSERİ

ANADOLU

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il kongresi için geldiği Kayseri'de Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerce yapımı tamamlanan yaklaşık 140 milyon liralık yatırımın açılışını yaptı.

Kadir Has Kongre Merkezi'nde gerçekleşen toplu açılış töreni öncesi bir konuşma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu yatırımların Kayseri'ye kazandırılmasını sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve diğer emeği geçenleri tebrik ederek "Kayseri'deki belediye başkanlarımız maşallah çalışkanlıkta, üretkenlikte, hizmette şehirlerinin namından geri kalmıyorlar" dedi.
Kayseri'yi Anadolu'dan yükselen gücü olarak niteleyen Başbakan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: "Anadolu'dan yükselen bir gücün bütün Türkiye'yi, bütün bölgeyi, bütün dünyayı nasıl etkileyebileceğini gösteren en güzel örneklerden biri Kayseri'dir. Anadolu insanının kendi gücü, kendi imkanı, kendi zekası ve kendi becerisi ile neleri ortaya koyabileceğinin en güzel ifadesidir. Eğer bunu arzu edenler varsa, bu konuda bir şeyler yapmak isteyenler varsa gelsinler Kayseri'yi gezsinler, Kayseri'ye baksınlar. Kayseri petrol gibi, doğalgaz gibi altın gibi kendi başına değeri olan doğal kaynaklara sahip değil. Kayseri dışarıdan çok büyük kaynakların, çok büyük paraların aktığı bir finans merkezi de değil. Kayseri sadece ve sadece çalışkan, azimli, kendine, şehrine ve ülkesine güvenen insanların yaşadığı bir şehir. Yani buranın temelinde insan var. Emek onun türevi, sermaye onun türevi, bu eserler onun türevi… Sizleri ortaya koyduğunuz bu başarıdan dolayı samimiyetle kutluyorum. Biz de sizin bu çabanızı, bu gayretinizi doğrusu karşılıksız bırakmıyoruz. Her alanda Kayseri'yi daha da ileriye taşıyacak atılımların altyapısını oluşturacak hizmetler gerçekleştiriyoruz."
ÖZHASEKİ, ŞEHİRDEKİ UYUMA DİKKAT ÇEKTİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ise yıllardır Kayseri'ye en iyi hizmeti vermek için mücadele ettiklerini belirterek Kayseri'deki kurumlar arasındaki uyuma dikkat çekti.
Başkan Özhaseki, "İlçe belediye başkanı arkadaşlarla adeta bir kardeş gibiyiz. Bilgimizi, birikimimizi, iş makinelerimizi, sermayemizi, paramızı hep bir araya getirerek şehrimize hizmet etmek için çırpınıyoruz. Aynı şekilde milletvekillerimizle, ilçe teşkilatlarımızla, il teşkilatımızla, tüm teşkilat mensuplarımızla büyük bir dostluk içerisinde Kayseri'ye hizmet etmeye gayret ediyoruz ve durmadan çalışıyoruz. Bu uyumlu birlikteliğin neticesinde güzel işler oluyor. Bu güzel işlerin ortaya konmasında desteğini hiç esirgemeyen ve sürekli arkamızda olan değerli Başbakanımıza da buradan şükranlarımı arzediyorum" diye konuştu.
Önceleri taşra şehir olarak bakılan Kayseri'nin bugün ilgiyle takip edilen bir şehir konumuna geldiğine vurgu yapan Başkan Özhaseki, "Artık şehrimiz, Türkiye'nin birçok yerinden Kayseri'de neler oluyor biz de öğrenmek istiyoruz diyen ziyaretçilerle dolup taşıyor. Gerek yurtiçinden gerekse yurtdışından gelen misafirlere evsahipliği yapmaya devam ediyoruz. Yakın zamanda Avrupa Birliği'nin başşehri olan Strasbourg'tan ve Amerika'nın Kuzey Carolina Eyaleti'nden 'Kardeş Şehir' olma teklifleri aldık. Bugün Kayseri, sadece Türkiye'de değil, dünyanın birçok yerinde bilinen güzel bir şehir haline geldi" dedi.
Şehirde altyapı ve üstyapı konusunda bir sorun olmadığını ifade eden Başkan Özhaseki, Büyükşehir Belediyesi'nin büyük projelerinden de söz etti. Kayseri'yi geleceğe taşımak için atılması gereken adımları 10 başlıkta topladıklarını anlatan Başkan Özhaseki, bu dev projeleri gerçekleştirmek için gece gündüz demeden çalıştıklarını kaydetti.
Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerce yapımı tamamlanan eser ve yatırımların açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Kayseri Milletvekilleri ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve diğer protokol üyeleri tarafından yapıldı.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”